Χαιρετισμός του Προέδρου

 

Αγαπητοί γονείς, φίλοι και φίλες

Χαιρετίζω με ιδιαίτερη χαρά την δημιουργία ιστοσελίδας που δίνει ακόμα ένα μέσο και βήμα στην επικοινωνία μεταξύ μας.proedros

Το τρίπτυχο Μαθητές, Καθηγητές, Γονείς είναι καθοριστικό για να μπορέσει η Παιδεία να επιτελέσει το έργο της σε καιρούς δύσκολους από κάθε άποψη.

Το ότι τα σχολεία μας είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας είναι γνωστό και αναντίρρητο. Η πολυπολιτισμικότητα που είναι έντονη στο σχολείο μας λόγω της κεντρικής του θέσης, απαιτεί από όλους μας να μάθουμε τον δίπλα μας και να τον αποδεχτούμε όπως και αυτός να σεβαστεί την νέα πατρίδα και κοινωνία που τον φιλοξενεί. Ο αλληλοσεβασμός στην διαφορετικότητα ξεκινά από το σπίτι και εδραιώνεται στο σχολείο.

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον πρέπει και οι γονείς να εκπαιδεύονται και να ενημερώνονται για να μπορούν να είναι κοντά στους νέους. Η δια βίου εκπαίδευση των γονέων είναι πλέον επιτακτικότερη στις μέρες μας και αποτελεί ένα από τους στόχους του συνδέσμου μας.

Στους οικονομικά δύσκολους καιρούς που βιώνουμε οι κοινωνίες και τα οργανωμένα σύνολα αντιστέκονται με την αλληλεγγύη. Είναι πολλές οι φορές που οι σύνδεσμοι γονέων έρχονται να αναπληρώσουν τα ελλείποντα της παιδείας και κάποιες φορές της κοινωνικής πρόνοιας χωρίς όμως να μπορούν και ούτε θα έπρεπε να αντικαθιστούν το κράτος.

Σε μια πατρίδα που βρίσκεται ακόμα μοιρασμένη και σε ημικατοχή πρέπει η γνωριμία αλλά και η μνήμη με τα κατεχόμενα μέρη μας να καλλιεργείται αν θέλουμε κάποια στιγμή να πάμε πίσω στα μέρη μας.

Στόχος μας είναι να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας και στο σχολείο στην πιο κρίσιμη φάση της ζωής τους, την εφηβεία. Ξεδιπλώνοντας τα ταλέντα τους και καλλιεργώντας τους ελεύθερο πνεύμα θα μπορέσουμε μαζί με τους δασκάλους τους να διαμορφώσουμε τους αυριανούς πολίτες του τόπου μας. Το μέλλον της πατρίδας μας.

 

Ο Πρόεδρος

Αβραάμ Κυριακίδης